Wat gebeurt er zoal op havezate Den Berg

Dag van het Kasteel
Op tweede Pinksterdag vindt meestal de jaarlijkse "Dag van het Kasteel" plaats, die dan een geslaagde dag met veel bezoekers oplevert.
Onze gids die de bezoekers interessante verhalen vertelt over de havezate en haar bewoners heeft het er druk mee. 

Klik hier voor de foto's

Landgoedconcert
Op zaterdagavond 27 mei werd in een van de schuren van landgoed Den Berg door de Stichting Landgoedconcerten Dalfsen een prachtig concert gerealiseerd met het optreden van het duo Leonina.
De dames Femke van Leeuwen; dwarsfluit en Renske de Leuw; harp zorgden voor een boeiende uitvoering met stukken van Smit Sibinga, Ravel, Ibert, Albeniz, Saint-Saëns, Fauré, Caplet en Cras. 
De muziek was lieflijk, maar ook spannend. Bovendien gaven de dames uitleg over hetgeen zij speelden op een heldere en ook humoristische manier. Alweer een geslaagde avond.

Voor meer informatie klik hier

Slipjacht
De slipjacht op havezate Den Berg. De ruiters vormen met hun paarden en de honden een fraaie aanblik.
De slipjacht is afgeleid van de vossenjacht zoals die in Engeland en Ierland wordt gehouden, maar is daarmee geen immitatie van de vossenjacht.
Degene die bij de slipjacht het spoor uitzet (de sliptrekker) is immers sterk gehouden aan het gebied waar hij of zij gedoogd wordt.
Anders gezegd, de sliptrekker heeft lang niet die “vrijheid” die een echte vos op de vluchtweg zou hebben.
De sliptrekker zal daarentegen steeds een route zoeken die niet alleen de honden bezighoudt, maar ook vooral een aantrekkelijke route vormt voor de volgers te paard. Hierbij denken we in het bijzonder aan sloten, hekken, doorwaadbare waterpartijen, heggen etc.
De honden zullen nooit een levende prooi mogen doden!
Aan het einde van de jachtdag is hun beloning een koeienpens.
Klik hier voor de foto's 

Midwinterhoornbloasers Dalfsen
Ieder jaar vanaf oktober oefenen de Midwinterhoornbloasgroep Dals’n gezamenlijk in de schuur bij het bouwhuis van Den Berg.
Het hoogtepunt is op tweede Adventszondag.
Dan vertrekken de midwinterhoornbloasers vanuit alle windstreken in het bos rondom Den Berg. Onderweg kan het publiek genieten van hun blaaskunst.
Eenmaal aangekomen bij Den Berg wordt de samenkomst beklonken met een glas glühwein.
Klik hier voor de foto's